Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@06:11:20 GMT

علت گنبدی شدن کیک خانگی چیست؟

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۶۷۰۰۱

علت گنبدی شدن کیک خانگی چیست؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از رایج‌ترین مشکلاتی پخت کیک خانگی گنبدی شدن کیک بعد از پخت است. بعد از صرف چند ساعت زمان برای پخت کیک، به جای اینکه کیک صاف و زیبا از درون فر بیرون بیاید، گنبدی شکل می‌شود و تمام زحمت‌های شما به هدر می‌رود. ناامید کننده است، نه؟ پخت کیک به صورت یکنواخت و صاف یکی از چالش‌هایی است که تقریبا همه افرادی که به شیرینی‌پزی و کیک‌پزی علاقه دارند با آن مواجه شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درادامه به شما خواهیم گفت علت گنبدی شدن کیک چیست و راه حل این مشکل را هم به شما معرفی خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی؛ از خورشت فسنجان و سیب زمینی به روش لیونز تا فاج فندق یک شیرینی خوشمزه + تصاویر

مشکل گنبدی و محدب شدن کیک وقتی خودنمایی می‌کند که قرار باشد چند لایه کیک را روی هم بگذارید و خامه کشی کنید. یک راه برای حل این مشکل این است که قسمت‌های برجسته کیک را جدا کنید و بعد کیک‌های را روی هم قرار بدهید و خامه‌کشی کنید. این روش ساده‌ترین راهی است که احتمالا به ذهن همه ما رسیده است! اصلا علت گنبدی شدن کیک حین پخت در فر چیست؟

وقتی مایه کیک درون فر در حال پخت است، دو اتفاق در حال رخ دادن است! یک اینکه مایه کیک پف می‌کند و حجمش زیاد می‌شود و دوم اینکه رطوبت خود را از دست می‌دهد. وقتی مایه کیک رطوبت خود را از دست داد، سفت می‌شود و فرآیند حجیم شدن و پف کردن آن متوقف می‌شود. این روند در اطراف و لبه‌های قالب کیک سریع‌تر اتفاق میافتد، چون دما در آن قسمت بالاتر است. همچنین در قسمت وسط قالب که بیشتر حجم مایه کیک در آن متمرکز است، دما پایین‌تر است و هنوز روند از دست دادن رطوبت آغاز نشده است. به همین دلیل فرآیند پف کردن مایه کیک در مرکز قالب ادامه پیدا می‌کند و کیک حالت گنبدی شکل و محدب پیدا می‌کند.

برای پخت کیک به طور یکنواخت، باید لبه‌های قالب را به شکلی عایق بندی کنید. جلوگیری از افزایش سریع دمای خمیر در لبه‌های قالب باعث می‌شود تا زمان پخت کیک در همه نقاط آن افزایش پیدا کند. زمانی که لبه‌های کیک با مرکز آن سرعت پخت یکسانی داشته باشند، دیگر کیک حالت گنبدی شکل پیدا نخواهد کرد. برای حل این مشکل می‌توانید از نوار‌های مخصوصی (نوار ویلتون) که برای این کار تولید می‌شوند استفاده کنید. این نوار‌های قالب کیک را باید قبل از قرار دادن قالب داخل فر خیس کنید و به دور قالب بپیچید. این نوار‌ها مانند یک عایق عمل می‌کنند و باعث می‌شوند تمام نقاط کیک به صورت یکسان پخته شوند.

منبع: فودوتو

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش شیرینی پزی طرز تهیه مایه کیک پخت کیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۶۷۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع ۱۱ هزار تن انواع کود بین کشاورزان

سرپرست جهاد کشاورزی استان مازندران با اشاره به توزیع ۱۱ هزار تن انواع کود بین کشاورزان این استان از صادرات ۱۲۵ هزار تن کیوی و مرکبات از مازندران به خارج از کشور خبر داد.

بابک مؤمنی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا از با اشاره به اینکه با توجه به آغاز کشت برنج در اراضی کشاورزی به منظور تأمین و توزیع کود شیمیایی توزیع آن بین کشاورزان شتاب گرفته است، اظهار کرد با پیگیری‌های انجام شده برای تأمین کود شیمیایی مورد نیاز کشاورزان مازندرانی از سوی مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کشور، روند تأمین و ارسال کود شیمیایی به مازندران شتاب گرفته که به طور روزانه ۸۰۰ تا یک‌هزار تن انواع کودهای شیمیایی شامل اوره، فسفات و پتاس وارد این استان می‌شود.

وی با بیان اینکه تاکنون حدود ۲۰ هزار تن کودهای پایه ازته، فسفاته و پتاسه برای کشاورزی مازندران تأمین شد که حدود ۱۰ درصد از کل سهمیه کودی استان در سال‌جاری است، افزود: از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۱۱ هزار تن کود اوره، فسفات و پتاس در سراسر مازندران توزیع شد و روند تأمین و توزیع کودهای شیمیایی مورد نیاز کشاورزان همچنان با شتاب بیشتری دستور کار است.

مؤمنی با بیان اینکه کشاورزان مازندرانی هیچ‌گونه نگرانی بابت تأمین کود مورد نیاز خود نداشته باشند، گفت: تلاشمان بر این است تمام سهیمه ابلاغی کود شیمیایی مورد نیاز استان تأمین و به موقع در اختیار کشاورزان قرار گیرد.

وی در ادامه از صادرات مرکبات و کیوی از مبدأ استان مازندران به خارج از کشور خبر داد و مطرح کرد: امسال ۷۶ هزار و ۵۷۷ تن پرتقال در قالب سه هزار و ۶۳۴ محموله و ۲۵ هزار و ۱۲۱ تن نارنگی در قالب یک‌هزار و ۳۱۹ محموله از مبدأ مازندران صادر شد.

این مسئول با اعلام اینکه در مجموع ۱۰۱ هزار و ۷۰۰ تن مرکبات در قالب چهار هزار و ۹۵۳ محموله از استان صادرات داشتیم، عنوان کرد: ۲۴ هزار و ۲۰ تن کیوی نیز در قالب یک‌هزار و ۵۵ محموله صادرات انجام شد.

مؤمنی از صادرات ۱۰ هزار و ۲۵۶ تن کیوی با ۴۲۵ محموله طی سال گذشته از مازندران به کشور هند بیان و خاطرنشان کرد: سال قبل ۴۸ هزار و ۹۱۲ تن با دو هزار و ۴۵۱ محموله پرتقال از استان مازندران صادرات انجام شد که در این مدت ۱۳ هزار و ۲۸۷ تن نارنگی با ۷۳۵ محموله صادر شد.

کد خبر 748484

دیگر خبرها

  • مجموعه ۹ جلدی بن‌مایه‌های فلسفه دین رونمایی می‌شود
  • تفال به حافظ یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ به جان او که گرم دسترس به جان بودی...
  • طبیعت چشم نواز ایلام در قاب مستند ایرانگرد
  • توزیع ۱۱ هزار تن انواع کود بین کشاورزان
  • امسال ۱۲۵ هزار تن کیوی و مرکبات از مبدأ مازندران صادر شد
  • 200 روز سکوت در مقابل جنایت صهیونیست‌ها مایه شرمساری بشریت است
  • کارگران مایه رشد و شکوفایی کشور هستند
  • عمران وآبادانی روستاهای استان در قالب طرح هادی
  • شاعری که مایه افتخار ایرانیان است
  • قدرت و نفوذ ایران در جهان مایه افتخار است